| kezdőlap | regisztráció | települések | intézmények | témakörök | programtípusok | zárókonferencia | internet fiesta számokban |
OLVASÓ NYULI
Olvasó Nyuli Tündérország könyvtárosa az éppen 100 éve született Szabó Magda Tündér Lala c. könyvében. Nagyon különleges élőlény, hiszen "Kilenc pár szemmel és két zseblámpával született. Nyolc pár szemét mindig a nyakában hordta egy zsinóron, és cserélgette, hogy bírja az állandó olvasást."

Olvasó Nyuli ebben az évben olyan könyveket ajánl figyelmetekbe, amelyek izgalmas utazásokról szólnak. Jókedvű fejtörést kívánunk, azután pedig örömteli perceket az ajánlott olvasnivalók felfedezéséhez!
A játék kezdete: 2017. március 22. szerda
A megfejtés határideje: 2017. április 1. szombat
1. A Most én olvasok! sorozatban jelent meg Gévai Csilla: Amíg kirándulunk című meséje. Hová Látogat el Panni osztálya ebben a történetben?


2. A Manó könyvek gondozásában jelent meg az Ízes bolygó című, a világ ételeit színesen ábrázoló böngésző. A könyvben arra is megtalálhatjátok a választ, hogy az alábbiak közül melyik nem hagyományos magyar édesség?


3. Fővárosunkat barangolhatjuk be az állatkertből megszökött majmokat követve a Budapesti Böngészőben. Ki a könyv szerzője?


4. A Hihetetlen történet az óriás körtéről című könyv főhősei egy hatalmas gyümölcs belsejében utazva élnek át izgalmas kalandokat. Milyen nemzetiségű a könyvet alkotó képregényrajzoló, Jakob Martin Strid?


5. Satoe Tonea fiatal, japán származású alkotó munkája a Pipó utazása című könyv. Milyen élőlény az évszakról évszakra vándorló főszereplő, Pipó?


6. Csapody Kinga: Utazik a család - Irány a Balaton című képes mesekönyve a „maygar tenger” környékét mutatja be. Ki készítette a könyv illusztrációit?


7. Berg Judit időutazó mesehősei a Két kis dinó sorozat negyedik részében egy szigetre látogatnak el. Hová?


8. Selma Lagerlöf svéd írónő leghíresebb könyve eredetileg földrajz tankönyvnek íródott. A Nils Holgersson csodálatos utazásában egy parányira összezsugorodott kisfiú utazza be Svédországot vadludak hátán. Hogy hívják Nilsék házilúdját?


9. A Scolar Kiadó Idődetektívek sorozata három bátor időutazó kalandjain keresztül ismerteti meg a kiskamaszokkal a történelem fontos mozzanatait. Hol játszódik A jósda rejtélye c. rész?


10. Milyen különleges járművel utazhatunk Dániel András képeskönyvében?


11. Czigány Zoltán: Csoda és Kósza körül a Föld c. könyvében a két ló Olaszországban nyaral. Amikor a tengerben próbálják magukat felfrissíteni, Csodát egy apró baleset éri. Mitől származnak a csípései?


12. Gerald Durrell önmagát is beleírta Léghajóval a világ körül című mesés ismeretterjesztő könyvébe. A főszereplő Emma ikeröccseivel Gerry nevű bácsikájuk léghajóján járja be a Földet. Mi a gyerekek családneve?


13. Hogyan "jöttünk-mentünk" Homoródon Tamkó Sirató Károly: Vándor móka c. költeményben?


+1 Melyik szó hiányzik Szepesi Attila: Városok c. versének második versszakából?
Magasan áll ......... vára,
meg ne állj ott éjszakára:
kezed Duna nádja vágja,
lábad Rába rákja rágja.
        


Név:  
Életkor:  
E-mail:  
Település:  
Megye:  
 
Települések
Budapest   Veszprém   Miskolc   Székesfehérvár   Szolnok   Kaposvár   Kecskemét   Zalaegerszeg   Szeged   Eger

még több település
Témakörök
Utazási könyvek a könyvtárban, e-book-ok
Utazás tervezés, szervezés az interneten
Virtuális turisztikai csemegék
Úti élmények megosztása virtuális közösségekkel
Egyéb
Célközönség
kölyök
tini
felnőtt
nyugdíjas
minden korosztály
Legfrissebb
Nyelvtanulás és játék - online nyelvi vetélkedő
Könyvtár, Információs és Közösségi Hely
Buj
Népmesék szárnyán..
Könyvtári Információs és Közösségi Hely Túristvándi
Túristvándi
Olvassuk ki Európát!
Verseghy Ferenc Könyvtár
Szolnok