| kezdőlap | regisztráció | települések | intézmények | témakörök | programtípusok | zárókonferencia | internet fiesta számokban |
BÖNGÉSSZÜNK
Az Internet Fiesta napjaiban adatbázisokban való böngészésre biztatunk benneteket. A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár portálját mindig érdemes felkeresni, ha vetélkedőre, pályázatra vagy például osztálykirándulásra készültök. Nyomozzátok ki a helyes válaszokat!
A hibátlan megfejtést beküldők között könyvjutalmakat sorsolunk ki.
Beküldési határidő: 2021. március 25. 24.00 óra
Eredményhirdetés: 2021. április 1.
1. Látogassátok meg a Bács-Tudás-Tár nevű oldalt: www.bacstudastar.hu! Keressétek meg az Adatbázisok, tudástárak fülön a Katona József tudástárat! Ki alakította Gertrudis királynőt a 2011-es kecskeméti Bánk bán előadáson?
2. Ismerkedjetek meg a Kodály Zoltán tudástárral is! Ki volt a nagyszombati érseki főgimnáziumban az iskola zenekari vezetője, amikor Kodály Zoltán ott tanult?
3. A jeles személyek tudástárában olyan, főként kortárs Bács-Kiskun megyei kötődésű személyek kaptak helyet, akik munkásságuk révén a megyében, országosan, illetve külföldön is elismertek. Köztük van Bahget Iskander fotóművész is. Hol tekinthető meg az ő állandó kiállítása?
4. Használjátok a MATARKA adatbázist is! Ki rajzolta a Robur magazin első számának címlapját?
5. A Bács-Kiskun megyei történelmi és kegyeleti emlékhelyek linken is számos helytörténeti információt találtok. Ilyen a Petőfi Sándor halálának 100 éves évfordulójára állított emléktábla Kecskemétten. Hol található ez?
6. A Gyerekirodalmi adatbázisban sok jó ötletet találtok olvasmányaitok kiválasztásához. Nézzetek szét az újdonságok között! Derítsétek ki, hogy hívják Molnár T. Eszter: Egy majdnem normális család c. könyvének főszereplőjét és testvéreit!
7. Kattintsatok az aprónyomtatványok linkre! 1970-ben a kecskeméti színházban egy Shakespeare tragédiát játszottak. Ennek meghívója is szerepel a gyűjteményben. Mi volt a színdarab címe?
8. A Bács-Tudás-Tár Virtuális kiállítások menüpontja alatt a Bács-Kiskun megyei olimpiatörténetről is olvashattok! Itt találjátok a Földi Imre súlyemelő olimpiai bajnokról szóló írást is. Melyik évben indult a sportoló a Puerto Ricó-i öregfiúk-világbajnokságon?
9. Figyelmetekbe ajánljuk a Katona József Könyvtár Tinivilág oldalán található tartalmakat is. Melyik Marvel képregény jelent meg a legrégebben?
10. Keressétek meg a Tinivilág oldalán a Hősnők a Tinivilágban című könyvajánlót! Ki írta a Rókatündér című regényt?
Név:  
Életkor:  
E-mail:  
Település:  
Megye:  
 
Települések
Budapest   Miskolc   Szekszárd   Székesfehérvár   Tatabánya   Törökszentmiklós   Kazincbarcika   Szeged   Szolnok   Eger

még több település
Témakörök
Az online tanulás és a könyvtár
Biztonságos internet
Netikett
A feladatok, a tanulási folyamat játékosítása
Tudásmegosztás
Célközönség
kölyök
tini
felnőtt
nyugdíjas
minden korosztály
Legfrissebb
gTExvzAei
wxFvpfJzBRu
uPoMFYJlCAvknsX
bJzIQdmEtyfZMkK
qojFnNLsHhPcD
wOPDlpVsWbH
LAoaCdjqpIR
mFKXZbcBMEtpIr
gHKtDjFQnNr