| kezdőlap | regisztráció | települések | intézmények | témakörök | programtípusok | online előadások | internet fiesta számokban |
BABÁKRÓL MAMÁKNAK – 2020/6 – KÖNYVEK KÖZÖTT
Kedves Játszótársaink!

A Mamáknak – babákról játék 5. fordulója lezárult.


Babákról – mamáknak játékunk 6. fordulójában is a kisgyerekek kedvenc könyveiből válogattunk. Párosítsák a könyvek borítóképeit a róluk szóló leírásokkal! És mivel újra látogathatók a könyvtárak, keressék, lapozgassák a kicsikkel együtt ezeket a könyveket is!

A helyes megfejtőkre most is meglepetéskönyvek várnak.

A megfejtés határideje: 2020. július 19. 24.00 óra
Eredményhirdetés: 2020. július 21.
1. SZÁRAZ TÓNAK NEDVES PARTJÁN
A Kolibri Lapozók sorozat tagja ez a kedves és humoros rajzokkal illusztrált keménylapos könyv. Ki ne ismerné a „Száraz tónak nedves partján” vagy a „Kisegér, kisegér, minden lukba belefér” kezdetű dalokat? A keménylapos sorozat már a bölcsisek számára is kényelmesen fogható.

2. VUK ÉS A SZÁMOK – ISMERD MEG A SZÁMOKAT A KISRÓKÁVAL!
Vuk, a kisróka segít abban, hogy a legkisebbek a számokkal ismerkedjenek. Közben bejárhatják az erdőt, és bekukucskálhatnak a simabőrű udvarába is.

3. MILYEN KÖNNYŰ BILIBE PISILNI!
Leó még pelenkát hord. Barátja, Liza azonban már bilibe is tud pisilni. Naná, hogy Leónak is menni fog! Ez a kedves könyv öröm a gyerekeknek, segítség a szülőknek a bilire szoktatás idején. A kinyitható ablakok még érdekesebbé teszik a történetet.

4. INDULÁS! – VONATOZZUNK! – UGORJ FEL A VONATRA, ÉS NÉZD MEG, HOL ÁLL MEG LEGKÖZELEBB!
Segítsünk Nyuszi mozdonyvezetőnek felvenni az utasokat! Kapaszkodjunk fel a vonatra, nézzük meg, hol áll meg legközelebb, és ki száll fel rá a következő állomáson!

5. A FARKAS ÉS A HÉT KECSKEGIDA – 3D MESEKÖNYV
Volt egyszer egy hófehér kecskemama, aki egy napon a városba indult friss káposztáért. Az ordas farkas azonban a környéken ólálkodott. Vajon mit szeretne? A klasszikus mese gyönyörű 3 D-s mesekönyv lapjain elevenedik meg.

6. LEGKEDVESEBB BÖNGÉSZŐKÉPEIM
A mozgalmas jeleneteket ábrázoló, részletgazdag képeket nézegetve sok mesélnivalót fedezhetnek fel a két évet betöltött kisgyermekek. Falusi gazdaság, strand, tópart, óvoda, városi park, közlekedés, építkezés, vasútállomás, piac, állatkert, erdő – mind-mind felfedezésre váró helyek az apróságok számára.

7. CSINÁLD MAGAD! – SZERELJÜK MEG! – 2020
Az autószerelők ma nagyon elfoglaltak! Segítsünk Samunak és Sárinak megjavítani a járműveket, majd állítsük össze a saját járgányokat! A könyv négy összecsukható járművet tartalmaz: tűzoltóautót, versenyautót, motort és kotrógépet.

8. HOGYAN BESZÉLGETNEK...
Tudtátok, hogy az állatok is beszélgetnek egymással? Ha bekukucskálunk a sok kis fül alá, megtudjuk, mennyi mindent üzennek egymásnak különféle hangokkal, szagokkal, színekkel, sőt még tánccal is az állatok!

9. HÁZIÁLLATOK
Jó szórakozást kínál a sok bolyhos, szőrös, tollas és barátságos ÁLLAT keresése. Húzzuk ki a kis füleket, ahol nem is egy, hanem mindjárt két SZUPER MEGLEPETÉST találunk!

10. HOVA BÚJTÁL...
A katicák és a méhecskék sehol sem találják a kiskutyust. Kukucskáljunk be a szép színes oldalak mögé, és segítsünk nekik megkeresni a repülő állatkákat! Közben talán még új barátokat is találunk...

11. ELSŐ MONDÓKÁIM
Gyermekkorunk legnépszerűbb mondókái ebben a gazdagon illusztrált lapozóban olvashatók. A ritmusos kis versikéknek köszönhetően gyerek és szülő egyaránt átélheti a közös olvasás örömét. A kiadványt Kőszeghy Csilla illusztrációi teszik igazán szerethetővé.

12. JÁR A BABA, JÁR
Kedves mondókák és dalok a legkisebbeknek, kortárs illusztrációkkal. Öt jól ismert versike elevenedik meg a könyvben, Orbán Orsolya bájos és humoros rajzaival. A strapabíró, keménylapos sorozat már a legkisebbek kezébe is adható.
Név:  
A baba életkora:  
E-mail:  
Település:  
Megye:  
 
Települések
Szekszárd   Miskolc   Szolnok   Szeged   Kecskemét   Szombathely   Kiskunmajsa   Törökszentmiklós   Veszprém   Érd

még több település
Témakörök
Okos könyvtárak
Biztonság a digitális térben
Robotika
„Okos” egészségügy, oktatás
„Okos”-an a fenntarthatóságért
Célközönség
kölyök
tini
felnőtt
nyugdíjas
minden korosztály
Legfrissebb
Bogár mérnök előadása KSZR támogatással
Könyvtári Információ Közösségi Szolgáltató Hely
Taktaszada
Könyvtár látogatás
Könyvtári Információ Közösségi Szolgáltató Hely
Taktaszada
A könyvtáros kedvenc könyve
Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár
Szekszárd