| kezdőlap | regisztráció | települések | intézmények | témakörök | programtípusok | online előadások | internet fiesta számokban |
BABÁKRÓL MAMÁKNAK – 2020/6 – KÖNYVEK KÖZÖTT
Kedves Játszótársaink!

A Mamáknak – babákról játék 5. fordulója lezárult.


Babákról – mamáknak játékunk 6. fordulójában is a kisgyerekek kedvenc könyveiből válogattunk. Párosítsák a könyvek borítóképeit a róluk szóló leírásokkal! És mivel újra látogathatók a könyvtárak, keressék, lapozgassák a kicsikkel együtt ezeket a könyveket is!

A helyes megfejtőkre most is meglepetéskönyvek várnak.

A megfejtés határideje: 2020. július 19. 24.00 óra
Eredményhirdetés: 2020. július 21.
1. SZÁRAZ TÓNAK NEDVES PARTJÁN
A Kolibri Lapozók sorozat tagja ez a kedves és humoros rajzokkal illusztrált keménylapos könyv. Ki ne ismerné a „Száraz tónak nedves partján” vagy a „Kisegér, kisegér, minden lukba belefér” kezdetű dalokat? A keménylapos sorozat már a bölcsisek számára is kényelmesen fogható.

2. VUK ÉS A SZÁMOK – ISMERD MEG A SZÁMOKAT A KISRÓKÁVAL!
Vuk, a kisróka segít abban, hogy a legkisebbek a számokkal ismerkedjenek. Közben bejárhatják az erdőt, és bekukucskálhatnak a simabőrű udvarába is.

3. MILYEN KÖNNYŰ BILIBE PISILNI!
Leó még pelenkát hord. Barátja, Liza azonban már bilibe is tud pisilni. Naná, hogy Leónak is menni fog! Ez a kedves könyv öröm a gyerekeknek, segítség a szülőknek a bilire szoktatás idején. A kinyitható ablakok még érdekesebbé teszik a történetet.

4. INDULÁS! – VONATOZZUNK! – UGORJ FEL A VONATRA, ÉS NÉZD MEG, HOL ÁLL MEG LEGKÖZELEBB!
Segítsünk Nyuszi mozdonyvezetőnek felvenni az utasokat! Kapaszkodjunk fel a vonatra, nézzük meg, hol áll meg legközelebb, és ki száll fel rá a következő állomáson!

5. A FARKAS ÉS A HÉT KECSKEGIDA – 3D MESEKÖNYV
Volt egyszer egy hófehér kecskemama, aki egy napon a városba indult friss káposztáért. Az ordas farkas azonban a környéken ólálkodott. Vajon mit szeretne? A klasszikus mese gyönyörű 3 D-s mesekönyv lapjain elevenedik meg.

6. LEGKEDVESEBB BÖNGÉSZŐKÉPEIM
A mozgalmas jeleneteket ábrázoló, részletgazdag képeket nézegetve sok mesélnivalót fedezhetnek fel a két évet betöltött kisgyermekek. Falusi gazdaság, strand, tópart, óvoda, városi park, közlekedés, építkezés, vasútállomás, piac, állatkert, erdő – mind-mind felfedezésre váró helyek az apróságok számára.

7. CSINÁLD MAGAD! – SZERELJÜK MEG! – 2020
Az autószerelők ma nagyon elfoglaltak! Segítsünk Samunak és Sárinak megjavítani a járműveket, majd állítsük össze a saját járgányokat! A könyv négy összecsukható járművet tartalmaz: tűzoltóautót, versenyautót, motort és kotrógépet.

8. HOGYAN BESZÉLGETNEK...
Tudtátok, hogy az állatok is beszélgetnek egymással? Ha bekukucskálunk a sok kis fül alá, megtudjuk, mennyi mindent üzennek egymásnak különféle hangokkal, szagokkal, színekkel, sőt még tánccal is az állatok!

9. HÁZIÁLLATOK
Jó szórakozást kínál a sok bolyhos, szőrös, tollas és barátságos ÁLLAT keresése. Húzzuk ki a kis füleket, ahol nem is egy, hanem mindjárt két SZUPER MEGLEPETÉST találunk!

10. HOVA BÚJTÁL...
A katicák és a méhecskék sehol sem találják a kiskutyust. Kukucskáljunk be a szép színes oldalak mögé, és segítsünk nekik megkeresni a repülő állatkákat! Közben talán még új barátokat is találunk...

11. ELSŐ MONDÓKÁIM
Gyermekkorunk legnépszerűbb mondókái ebben a gazdagon illusztrált lapozóban olvashatók. A ritmusos kis versikéknek köszönhetően gyerek és szülő egyaránt átélheti a közös olvasás örömét. A kiadványt Kőszeghy Csilla illusztrációi teszik igazán szerethetővé.

12. JÁR A BABA, JÁR
Kedves mondókák és dalok a legkisebbeknek, kortárs illusztrációkkal. Öt jól ismert versike elevenedik meg a könyvben, Orbán Orsolya bájos és humoros rajzaival. A strapabíró, keménylapos sorozat már a legkisebbek kezébe is adható.
Név:  
A baba életkora:  
E-mail:  
Település:  
Megye:  
 
Települések
Szekszárd   Miskolc   Szeged   Szolnok   Kecskemét   Törökszentmiklós   Szombathely   Veszprém   Kiskunmajsa   Érd

még több település
Témakörök
Okos könyvtárak
Biztonság a digitális térben
Robotika
„Okos” egészségügy, oktatás
„Okos”-an a fenntarthatóságért
Célközönség
kölyök
tini
felnőtt
nyugdíjas
minden korosztály
Legfrissebb
Írjuk jól!
Garai Könyvtár, Információs és Közösségi Hely
Gara
Gyermekkönyvtári papírszínházi mesék
Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár
Szekszárd
Gyermekkönyvtári papírszínházi mesék
Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár
Szekszárd