| kezdőlap | regisztráció | települések | intézmények | témakörök | programtípusok | zárókonferencia | internet fiesta számokban |
MAMÁKNAK – BABÁKRÓL

A szebbnél szebb gyerekkönyvek a legkisebbek mellett a felnőtteknek is örömet okoznak. Válaszolják meg a kérdéseket, majd keressék lakóhelyük könyvtárában ezeket a köteteket! A helyes megfejtők között meglepetéseket sorsolunk ki. Kellemes lapozgatást kívánunk!

A játék kezdete: 2017. március 22. szerda
A megfejtés határideje: 2017. április 1. szombat, 24:00 óra
1. Nyulász Péter kortárs szerző tollából megjelent A baba bab sorozat folytatása Morzsa kutya címmel. Milyen színű a címoldalon szereplő Morzsa kutya?


2. Jó útravaló szülőknek, nagyszülőknek a Toppantós - legkisebbek mondókás- és verseskönyve, melyet Lovász Andrea szerkesztett. A válogatás a klasszikus és kortárs versek, mondókák, találós kérdések, nyelvtörők gyöngyszemeivel ismertet meg. Melyik kiadó jelentette meg a művet?

3. Jakabosné Kovács Judit legújabb könyve a Kerekítő Manó sorozatban Számolóka címmel jelent meg. A legkisebbek számára írt kiszámoló végigfuttatja az ujjainkat, így ügyességi játék is egyben. A szerző honlapját felkeresve (www.kerekito.hu) megtudhatjátok, mi rímel a 7-es számra?

4. A Ringató országos zenei nevelés program legújabb könyve A gazdi zenész címet kapta. Minden kisgyereknek ajánljuk, aki szereti a meséket, az állatokat, és a zenét. Hogy hívják a könyvben szereplő kutyust?

5. A Popó-totó tanyán és a Popó-totó a vadonban című lapozók a Móra Könyvkiadó kötetei. Ki fordította le magyarra a könyvek angol versikéit?

6. Csoki, maki! Üdvöz, légy! Hali, puli! A Puszi nyuszi címet viselő, vidám könyvecskében ilyen vidám köszöntéseket találunk a szerző-grafikus jópofa rajzaival. Ki a könyv szerzője?

7. Állatok a tanyán c. kihajtható verses felfedezőkönyv elkalauzol bennünket a tanya világába, játékos módon ismertetve meg az apróságokat a tanyasi élettel. A leporelló címoldalán hány tehénke legel a mezőn?

8. A Csimota Könyvkiadó jelentette meg Papp Kata Kiszámolós könyv kicsiknek című kis leporellóját. A sorozat következő részében Papp Kata a színek világába vezeti be az apróságokat. Mi a címe a ennek a könyvnek?

9. Nagy Diána: Járgányok – könyv kicsiknek c. lapozója is a legkisebbeknek szól. Milyen jármű látható a címlapon?

10. Tizenegy különleges utas bújt el tizenegy érdekes járművön az Aki bújt, aki nem lapozóban. Mi a könyv különlegessége?

11. A kedves bácsi és cicája története folytatódik. Findusz rajzol valamit Pettsonnak. De hol lehet az öreg? Hiába kérdezi, sem a tyúkok, sem a tehenek, de még a muklák sem a tudják a választ. Mi a címe Sven Nordqvist keménytáblás lapozójának?

12. Ambrózy Zsófi Plüss Puma című, kilenc verset tartalmazó lapozója játszi könnyedséggel vezet végig egy kicsi gyermek napján. Ki az illusztrátor?

13. Berg Judit kicsiknek szóló meséinek főszereplője Maszat. Hogy hívják Maszat legjobb barátját?

+1 A Babaolvasó füzetbe a legkisebbek első könyvtári élményeit is megörökíthetik a mamák. Ki rajzolta a kedves kis figurákat?

 
Név:  
A baba életkora:  
E-mail:  
Település:  
Megye:  
 
Települések
Budapest   Veszprém   Miskolc   Székesfehérvár   Szolnok   Kaposvár   Kecskemét   Zalaegerszeg   Szeged   Eger

még több település
Témakörök
Utazási könyvek a könyvtárban, e-book-ok
Utazás tervezés, szervezés az interneten
Virtuális turisztikai csemegék
Úti élmények megosztása virtuális közösségekkel
Egyéb
Célközönség
kölyök
tini
felnőtt
nyugdíjas
minden korosztály
Legfrissebb
Nyelvtanulás és játék - online nyelvi vetélkedő
Könyvtár, Információs és Közösségi Hely
Buj
Népmesék szárnyán..
Könyvtári Információs és Közösségi Hely Túristvándi
Túristvándi
Olvassuk ki Európát!
Verseghy Ferenc Könyvtár
Szolnok