| kezdőlap | regisztráció | települések | intézmények | témakörök | programtípusok | zárókonferencia | internet fiesta számokban |
MAMÁKNAK – BABÁKRÓL

A szebbnél szebb gyerekkönyvek a legkisebbek mellett a felnőtteknek is örömet okoznak. Válaszolják meg a kérdéseket, majd keressék lakóhelyük könyvtárában ezeket a köteteket! A helyes megfejtők között meglepetéseket sorsolunk ki. Kellemes lapozgatást kívánunk!

A megfejtés határideje: 2019. március 28. 24.00 óra
1. Jaj, a kismókus megütötte a lábát. Rá tudsz fújni? Egy mókás interaktív könyv, amelynek lapozgatása közben a gyerekek segíthetnek az állatokon. Fújd meg! Első interaktív könyvem címmel kicsikhez szóló lapozót ajánlunk. Milyen kisállat szerepel a címoldalon?


2. Hajmosás és fogmosás a címe a Scolar Kiadó gyermekkönyvének, melyben izgalmas „kukucskálók”és rímek mutatják be a fürdőszoba örömeit. Hány éves kortól ajánlják a könyvet?

3. Jakabosné Kovács Judit drámapedagógusnak, a Kerekítő baba-mama foglalkozások vezetőjének megjelent a Kerekítő 5. Ölbeli játékok, mondókák című könyve, melyet CD melléklettel adott ki a Móra Könyvkiadó. A legkisebbek számára írt mondókákat játékleírások és gyönyörű illusztrációk kísérik. Jakabosné Kovács Judit honlapját felkeresve megtudhatjátok, kinek az illusztrációi színesítik ezt a könyvet?
Honlapcím: www.kerekito.hu


4. A Ringató-könyvek legkisebbeknek szóló sorozatában Gróh Ilona válogat a legnépszerűbb énekekből. Este van már, nyolc óra – ez a címe az egyik lapozónak. Hogyan folytatódik ez népdal?

5. Az én nagy képes szótáram – Állatok címmel jelent meg a sorozat új, keménytáblás kötete, mely segít eligazodni a kicsiknek világunk sokféleségében. Mi zümmög és döngicsél a réten? Hol laknak az állatok? Melyik kiadó jelentette meg a művet?

6. Látványos, tematikus kis leporelló, színes fotók sokaságával Az első könyvem – gazdaság, amely a háziállatcsaládokat, terméseket, gépeket mutat be. Hány kis könyv jelent meg a sorozatban? A leporelló hátoldaláról megtudható!

7. A Színek című gyermekkönyvvel játszi könnyedséggel megbarátkozhatnak a kicsik a színekkel. Minden oldalpáron találunk egy ujjal kitekerhető meglepetést: forgatáskor kinyílik és előbújik egy másik kép. Kék, sárga, zöld, narancssárga, lila és még 1 színnel találkozhatunk. Mi maradt ki a felsorolásból? A lapozó címoldala segít a válasz megtalálásában.

8. Nagyon kedves babakönyv A kicsi elefánt nagy szíve. A szép sorozat köteteiben egy-egy állat kalandjait követhetjük végig, szívhez szóló kis történetekkel, ízléses grafikával. Mi a sorozat címe? A Napraforgó Könyvkiadó honlapján könnyen megtalálható a válasz.

9. Rímes mese húsvétra, 2 éves kortól A húsvéti meglepetés. A keménytáblás képeskönyv a legkisebbek első meséi közé tartozhat. Nyulam Peti már kifestette a húsvéti tojásokat. Ahogy útnak indul, hogy elrejtse őket, egyszer csak különös zajra lesz figyelmes. Valami kopog a kosarában. Milyen háziállatok szerepelnek Nyulam Peti mögött a lapozó címoldalán?

10. Medvepapa, medvemama és kismaci történetét meséli el a Megvigasztallak, kismedvém című lapozó. 1,5 éves kortól ajánljuk. Melyik évszakban játszódik a történet?

11. A Teknős Könyvek sorozatában megjelent a Játékos szavak – A tested című színpomás képeskönyv, amely már 1 éves kortól segít megismertetni az emberi testet. Mi a könyv különlegessége?

12. A Nyári álom című leporellóban hét mai, modern verset olvashatnak a kicsik a nyár hangulatáról, a rengeteg élményről, amely az év legmelegebb hónapjait kíséri. Ki írta a verseket?

13. Megjelent a Hófehérke és a hét törpe a Klasszikus térbeli mesék sorozatban. A legismertebb népmesék a világhírű grafikus, Vojtěch Kubašta különleges hangulatú háromdimenziós mesekönyveiben születnek újjá. Milyen nemzetiségű Vojtěch Kubašta?

+1 A Babaolvasó füzetbe a legkisebbek első könyvtári élményeit is megörökíthetik a mamák. Ki rajzolta a kedves kis figurákat?

 
Név:  
A baba életkora:  
E-mail:  
Település:  
Megye:  
 
Települések
Budapest   Kaposvár   Kecskemét   Veszprém   Szolnok   Szeged   Miskolc   Zalaegerszeg   Eger   Székesfehérvár

még több település
Témakörök
Közösségi kommunikáció
Eszköz-ember kommunikáció
Dolgok Internete
Tudásmegosztó kommunikáció
Könyvtárak felfedezése okoseszközökkel
Célközönség
kölyök
tini
felnőtt
nyugdíjas
minden korosztály
Legfrissebb
Netre Nagyi!
Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
Timár
OkosNet
Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
Hodász
Kapcsolj rá!
Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
Kántorjánosi